Dojmovi

Ovdje možete pronaći povratne informacije klijenata sa kojima sam radila i završila psihoterapiju, kao i onih s kojima još uvijek radim, a koji su bili voljni osvrnuti se na naš zajednički rad.

Ovo je mjesto posvećeno osvrtima posebnih i dragih ljudi u mom životu – mojim klijentima.


M. 33 godine

Hej Marija, samo sam ti htjela javiti da učinke terapije s tobom osjećam još uvijek. Danas sam imala jedan konflikt koji bi me prije odveo u višednevnu brigu, a riješila sam ga u roku nekoliko minuta.

Ne znam uopće objasniti gdje je došlo do promjene, ali negdje jest. Stvari nisu idealne, na puno toga trebam još raditi, ali vidim konkretnu razliku. Nevjerojatno je kako je moja promjena utjecala na okolinu.

Nevjerojatno je da samo nekoliko mjeseci može imati tako dugoročan i domino učinak. Hvala ti 🙂


L. 28 godina

Draga Marija,

imam želju javiti se samo da ti kažem da sam Ok i da sve skupa ide dosta dobro.

Prezahvalna sam ti na svemu i ne bih bila tu gdje jesam da tebe nije bilo. Sretna sam i jer si mi uvijek tu da se dogovorimo za terapiju kada je potrebno.

Šaljem ti veliki zagrljaj i puno zahvalnosti <3


M. 32 godine

Marija, hvala ti!

Turci kažu ‘iyi ki varsin’ (sreća što postojiš).


B. 30 godina

“Marija, hvala ti zbog svega što radiš za mene jer si mi inspiracija i podrška u svemu, u svim teškim trenucima kada sam mislila da nema izlaza. Možeš biti ponosna na sebe i svoj rad i zbog napretka u mom psihičkom stanju.

Prije par godina sam se mnogo puta znala uhvatiti po noći kako plačem, anksioznost me drmala na dnevnoj razini godinama, nervoza, izgubljenost, nisam se mogla koncentrirati ni na što, tek sada postajem svjesna svega toga. Ti si mi pomogla da to promijenim. Toliko sam toga po putu izgubila, ali toliko sam toga i dobila kada sam počela raditi s tobom.

Temelj za život sam pronašla u sebi, prestala ga tražiti izvan sebe. Tebe mi je poslao Bog.

Ti si primjer svim psihoterapeutima kako se radi posao. Ljudski i profesionalno.”


Sara 34 godine

“Ako ste ikad pomišljali na psihoterapiju, nemojte samo pomišljati nego se i odvažite na nju. Mariju sam slučajno otkrila, u najtežim trenucima, u vrlo teškom emotivnom stanju čitajući njen blog. Moram priznati da sam prije prvog susreta s Marijom strahovala kako će to sve izgledati budući da mi je ovo bilo prvi put da idem na psihoterapiju. Prvi susret s Marijom mi je odagnao svaku sumnju. Osjećala sam se sigurnom, a to je vrlo važan korak ka mom otvaranju. Njena toplina, razumijevanje, empatija, podrška, direktnost, otvorenost, način na koji vodi razgovor, pružanje utjehe, riječi ohrabrenja…sve me je to osvojilo i olakšalo da shvatim i pojasnim si uzroke i posljedice mog ondašnjeg stanja.

Marija, veliko hvala. Vratila si mi osmijeh na lice. Pronašla sam svoj unutarnji mir. Svima koji ga još nisu pronašli, toplo preporučam rad s Marijom. Nećete pogriješiti :)”


Barbara 33 godine

“Nakon prethodne psihoterapeutkinje sam otkrila Mariju do koje sam došla zbog povrijeđenosti u nekoliko toksičnih odnosa u kojima sam bila. Odmah sam osjetila da joj mogu reći sve što nisam nikad rekla ni najboljim prijateljicama.

Najveće spoznanje do kojeg sam došla uz njezinu pomoć je to da nisam ja odgovorna ni kriva za ružne postupke tih osoba. Kad sam se riješila te krivnje,  prodisala sam i pronašla onaj stari optimizam i ljubav prema sebi. Na tome je potrebno konstantno raditi ali zahvalna sam Mariji od srca što mi je pokazala taj put. Toplo je preporučam.”


A. 32 godine

“Kod Marije sam došla nakon intenzivnog perioda u životu koji me ‘pregazio’. Razgovori s Marijom bili su baš ono što sam trebala. Bila je realna i stručna, a kada mi je trebalo i suosjećajna i topla. Pitanjima koja je postavljala me ‘natjerala’ da počnem drugačije gledati na neke stvari koje su mi se dogodile i koje sam trenutno proživljavala. Nakon svakog razgovora osjećala sam olakšanje. Pitanja i teme koje smo prolazile su me navodile na razmišljanje i  u danima između naših sastanaka. Hvala Mariji na pomoći. Sa sigurnošću preporučam svima 😉 “


 Jelena 40 godina

“Draga Marija,

hvala ti što si me primila na svoj „kauč“ kad mi je trebala hitna pomoć!

Odmah si mi se svidjela, kao da se već dugo, dugo znamo… I kad sam se na našem prvom susretu potpuno raspala i rasplakala nije me bilo sram jer osjećala sam se kao da je prijateljica tu uz mene. Trebao mi je tvoj objektivni, stručni, suosjećajni i kritični pogled na situaciju jer nekad koliko god se trudio i koliko god radio sam na sebi ne možeš, a i ne znaš sam riješiti problem. Veselim se našim susretima i tome kako me uvijek „bocneš“ s nekim pitanjem ili činjenicom koja mi otvori oči i navede me na razmišljanje.

Naši razgovori pomažu mi da upoznam sebe, da se borim za sebe, da se mijenjam… i hvala ti na tome.

Jelena”


 Marko 35 godina

“Marija uvijek uspijeva dati drugačiju perspektivu situaciji koja meni izgleda negativno te sam uz njezinu pomoć počeo izvlačiti pozitivne stvari iz negativnih situacija.”


 A.K. 34 godine

“Kako to često bude, potražio sam pomoć tek onda kada me zadesio zaista težak životni period, tj kada su problemi eskalirali, a Marija je bila tu da me izvuče u mirne vode.

To su oni životni momenti za koje, u teoriji, znate da vam se mogu dogoditi, ali osjećate da vam se ipak neće dogoditi. Ne vama. Drugima vrlo vjerojatno/možda. Vama nikako. I onda se ipak dogode.

Marija je bila sve što je trebala. Savršeno je osjećala trenutak kada je trebala biti psihoterapeut-profesionalac, kada je trebala pokazati empatiju kao što prijatelj pokazuje prijatelju. Tumačila je moje situacije inteligentno ostavljajući prostor alternativnim shvaćanjima onoga kroz što prolazim i još važnije, kroz što ću tek prolaziti. Hranila mi je ego kada mi je to trebalo, prilično otvoreno, kako se ego najčešće i hrani. S druge strane, bilo je trenutaka kad je suptilno racionalizirala situaciju ne bi li me pripremila na onaj ishod za koji tada nisam bio spreman.

Bila je strpljiva i nije odustajala. Uz nju sam upoznao dio sebe za koji nisam niti znao da postoji. Naučio sam koliko je važno raditi na sebi.

Sa stanovitim vremenskim odmakom svjesniji sam koliko je bila velika i važna njezina pomoć.

Marija, hvala ti puno na svemu! Rad s tobom definitivno mi je otvorio neke nove vidike!”


K.B. 31 godina

“U posljednje dvije godine moj me život podsjetio da svoje probleme, emocionalnu prtljagu i emocije koje sam pokušala zakopati duboko u sebe moram početi rješavati jer inače neće biti dobro. U tim sam trenucima promišljanja naletjela na Žarooljicu, odnosno na Mariju…odmah sam znala da joj se moram javiti. Naši susreti su od tada redoviti. Marija se pokazala kao “svjetlo na kraju tunela”. Smatram ju svojim kompasom, barem dok ne nađem svoj. Razgovor s njom mi pomalo, ali sigurno pomaže da ponovno uhvatim konce života u svoje ruke. Ponekad me zatekne neugodnim (no ipak nužnim) pitanjima, ali njih ujedno i najviše cijenim. Veselim se svakom našem susretu, svakom koraku naprijed,  a posebno njenoj podršci..na kojoj sam joj beskrajno zahvalna.”


Monika 37 godina

“Rad na sebi bih preporučila svakome. I da njime uspijete unijeti samo 10% promjena u svoj život, ponekad je i to dovoljno da ne potonete na samo dno, da vidite svjetlost na kraju tunela, da preživite ružne dane i uspijete dočekati bolje.

Ponekad je i sam konstruktivan razgovor s inteligentnom osobom koja si da truda jer joj je stalo, dovoljan da vas osovi natrag na noge. Mnogi od nas takvu podršku ili nemaju u svojim životima, ili one rijetke osobe koje se trude ne žele natjerati u bijeg, ili im oni koji ih vole jednostavno ne znaju pomoći.

Drago mi je da sam pronašla Mariju (ili ona mene 😉 ). Rad s njom mi je već puno puta do sada pomogao i puno sam naučila, kako o sebi – tako i o svijetu oko sebe. Planiram nastaviti s našim susretima jer uočavam pozitivne promjene na sebi i u svom životu. Naša „druženja“ su nekada više, a nekada manje ugodna;  ponekad od nje odem s olakšanjem, ponekad ljuta, a ponekad se osjećam kao da me netko pretukao… No sada gledajući unatrag znam da je svaka od tih mojih reakcija imala svoju ulogu u procesu probavljanja loše sažvakanih prijašnjih poglavlja života. Neka sam uz pomoć nje uspjela konačno ostaviti iza sebe, a neka mi tek pomaže napisati.

Jedva čekam da mi život „sjedne na svoje mjesto“ i uvjerena sam da ću uz njenu pomoć lakše to i postići. Unutarnji mir i životna radost nemaju cijenu. Zato svima koji to još nisu postigli toplo preporučam rad s Marijom. Meni je puno pomogla, pa sigurno može i vama 🙂 “


Robert, 38 godina

“Budući da živim izvan Zagreba, s Marijom sam fleksibilno mogao dogovarati termine terapija koje su često bile i vikendom. Tijekom terapija Marija je uvijek nastojala izvući maksimum iz mene što nije uvijek bilo lako.

Zahvalan sam na strpljenju i svim ugodnim i manje ugodnim situacijama tijekom terapija jer mi je to jako pomoglo da postanem zadovoljniji sa sobom.”


Miljenko, 42 godine

“Iako ‘urođeni’ skeptik spram povjerenja prema ljudima, iskreno priznajem da se rad (u glavi) s vama transparentno događa. Staloženost i kompetentnost bez pretencija s vašom dozom humanosti mi daje nadu da mogu postati ‘običan i normalan’ čovjek. I da pojednostavnim i deskriptivno kažem, mogu se primiti za vašu ruku poput djeteta i pogledati tamo gdje se ne bih usudio (subjektivno) sam pogledati. 

Vjerujem da danas ne bih bio novi(ji) ja koji jesam, no opet sam i dalje onaj ‘stari’ samo s još kojim dodatkom i/ili manje prtljage.

Zato vas bez zadrške preporučujem prijateljima.”


J.I. 43 godine

“U situaciji kada mi je svakodnevica postala prekomplicirana, a donošenje i najjednostavnijih odluka mučno, naišla sam na Marijine tekstove koji su me privukli svojom jednostavnošću i toplinom.

Javila sam se i Marija je rado pristala na naš prvi susret. 

Mislila sam da ću se bez lijekova teško izvući iz lošeg razdoblja i zatvorenog kruga u kojem sam “zaglibila”, ali izvukla sam se. I više od toga, uz smirenu i mudru Mariju počinjem naslućivati tko sam i što hoću, učim razumijevati odnose i situacije koji me muče te rješavati nagomilane zaostatke. 

Radim, krećem se i “dolazim k sebi” 😉

Hvala dragoj Mariji i njezinoj Žarooljici.”


error: Sadržaj web stranice je zaštićen!
Scroll to Top